titanic_memory.jpg
15259437_1372075739479346_1952987193021435863_o.jpg
fb_MG_0114.jpg
titanic_memory.jpg

Titanic de Musical


SCROLL DOWN

Titanic de Musical


Een feestelijk vertrek

We schrijven 10 april 1912.

Op de kade in Southampton is het een drukte van belang, nu de RMS Titanic op het punt staat aan haar eerste reis te beginnen. De kruiers lopen af en aan om alle bagage van de eerste klas passagiers aan boord te brengen, terwijl de aanwezige muzikanten een vrolijke mars ten gehore brengen. Verder naar achteren wordt de laatste proviand geladen, want er zal op deze tocht veel en goed gegeten worden. Met name in de eerste klas, maar omdat het de "maiden voyage" betreft zullen ook de tweede en zelfs de derde klasse boven verwachting goed worden verzorgd.

Tussen de menigte op de kade legt een vader aan zijn zoon uit wat hij weet van het schip: "Ik heb gehoord dat het schip onzinkbaar is. Vandaar ook dat er maar zo weinig reddingsboten nodig zijn.” Verderop praten een paar vrouwen opgewonden met elkaar: “Het is het grootste schip ter wereld. Er is zelfs een squashhal, bibliotheek en zwembad aan boord. Er kunnen wel 3.300 mensen aan boord!” "Ja," zegt een ander, "jammer dat wij niet mee mogen!"

Op de brug is het rustiger. Kapitein Edward John Smith bereidt zich voor op zijn laatste reis. Over enkele weken gaat hij van zijn pensioen genieten. Hij controleert voor de laatste keer de route en wacht ongeduldig op de havenloods. Naast hem praten de eigenaar, J. Bruce Ismay en de architect en bouwer van het schip, Thomas Andrews zachtjes met elkaar. Ze bespreken hoe ze er samen voor gaan zorgen dat de Titanic niet alleen het grootste, maar ook het snelste schip gaat worden.

Rond het middaguur wordt eindelijk de laatste loopplank ingetrokken en kan de RMS Titanic met 1.301 passagiers en 941 bemanningsleden aan haar tocht naar New York beginnen…

Titanic: het verhaal

In Titanic – De Musical reist u mee aan boord van dit prachtige schip. Het verhaal wordt verteld door de ogen van diverse opvarenden: De eigenaar van het schip die probeert een nieuw record te vestigen, de scheepsbouwer die weet dat het schip een té grote snelheid niet aan kan, de kapitein die van zijn allerlaatste reis een zeer bijzondere wil maken, de stoker die weet dat het schip veel te snel vaart om het te kunnen blijven bijhouden, de marconist die in blinde paniek andere schepen probeert te alarmeren, de man in het kraaiennest die de ijsberg veel te laat ziet en drie Ierse meisjes die het plan hebben opgevat om naar Amerika te emigreren in de hoop daar een beter leven te kunnen opbouwen.

Maar tegelijkertijd gaat het over het standenverschil dat in de jaren ’10 van de vorige eeuw nog in grote mate bestond: de rijkste passagiers uit de eerste klasse die uiteindelijk de grootste kans kregen om als eerste een sloep te bemachtigen, de middenstanders uit de tweede klasse voor wie dat al veel lastiger was en de arbeiders/emigranten uit de derde klasse – letterlijk in de onderste laag van het schip – die werden opgesloten om te voorkomen dat ze eventueel een van de reddingssloepen zouden kunnen bereiken.

Titanic: Een waardig jubileumproduct

Als jubileumproductie voor het 25-jarige bestaan van Het Brabants Muziek-Theater is gekozen voor het tragische verhaal van de Titanic. Het dramatische verhaal gebracht met een grote cast met veel benoemde rollen, een live orkest en in de beste zalen van Brabant. Kortom: een dramaproductie die past in de lijn van eerdere producties van Het Brabants Muziek-Theater en waaraan een breed gezelschap van oudgedienden en nieuwe sterren kan meespelen!

 

Over de musical Titanic

The musical play TITANIC examines the causes, the conditions and the characters involved in this ever-fascinating drama.
— Peter Stone

De musical Titanic, een muzikale theaterbewerking van het historische verhaal van de eerste reis van dit "schip van de dromen", was voor het eerst op Broadway te zien in 1997 en won 5 Tony Awards. Het verhaal is geschreven door Peter Stone en de muziek werd gecomponeerd door Maury Yeston, die ook zorgde voor de liedteksten. De Nederlandse vertaling is van Daniël Cohen.

De musical vertelt niet het verhaal van de film, waarin Leonardo DiCaprio en Kate Winslet u meenemen in hun liefdesverhaal. Integendeel, in de musical draait het om het schip en nemen de opvarenden u mee in het tragische verloop van de eerste reis van dit prachtige schip.

En dan het theater in...

In elk theater hebben we maar één dag om licht, geluid en het gigantische decor van Titanic De Musical op te bouwen. Een immense uitdaging voor onze hardwerkende crew, die al om 7.00u 's ochtends start, maar uiteindelijk staat het altijd!

Amateur Musical Awards

In november 2017 vond in Koninklijk Theater Carré voor de derde keer de uitreiking van de Amateur Musical Awards plaats. Uit de 81 aangemelde musicals wist Het Brabants Muziek-Theater eerder al 5 nominaties voor Titanic De Musical in de wacht te slepen en op tijdens de gala-avond werden twee van deze nominaties verzilverd: Roy Verhoeven, in zijn rol als Frederick Barret, werd uitgeroepen als winnaar in de categorie 'Beste Mannelijke Hoofdrol Drama'. Het Brabants Muziek-Theater als geheel won met Titanic De Musical de felbegeerde Award 'Beste Musical Drama'.

Titanic door Het Brabants Muziek-Theater is een productie op hoog niveau. Het spel is dik in orde, de zang klinkt als een klok en het orkest is bijzonder goed. Ook achter de schermen is het niveau hoog. Zowel het decor als de vele kostuums in de tijdsgeest van de voorstelling als de goede geluidstechnici zorgen voor exacte ondersteuning zoals bedoeld. Zonder aarzelen: deze productie is groots en gedegen gemaakt.
— Juryrapport Amateur Musical Awards

'Beste Musical Drama' is een enorm compliment voor alle 130 vrijwilligers die zich 18 maanden lang hebben ingezet om Titanic De Musical te maken tot de beste amateurmusical 2017 van Nederland. Eervolle vermeldingen waren er verder voor Annemarie Paulusse in haar rol als Kate McGowan, Mieke van Nistelrooy in haar rol als Alice Bean en Marion Rodie voor het mooiste toneelbeeld. Hoewel zij geen Award hebben gewonnen zaten zij wel bij de beste 5 van Nederland.

Bekijk een uitgebreide videoreportage over de award-uitreiking via TVSchijndel. Onderstaande prachtige foto's van onze cast tijdens de Amateur Musical Awards met dank aan Neeltje Knaap:

15259437_1372075739479346_1952987193021435863_o.jpg

Cast


Cast


Titanic de Musical werd gespeeld door:

Thomas Andrews Dirk Postma
J. Bruce Ismay Willem Janssen
E.J. Smith Marco Geboers
William Murdoch Pascal Dokman
Harold Bride Pim Verbeek
Frederick Barrett Roy Verhoeven
Frederick Fleet Theo van Kaathoven
Henry Etches Marcel Driessen
Joseph Bell Marco Overduin
Isidor Straus Maikel Hustinx
Ida Straus Mieke Steenmetz
Alice Beane Mieke van Nistelrooij
Kate McGowan Annemarie Paulusse
John Jacob Astor Rob de Bruyckere
Madeleine Astor Babs Konijnenberg
Benjamin Guggenheim Toon van Overdijk
Mme. Aubert Susan Mathijsen
John B. Thayer Peter van Asseldonk
Marion Thayer Mandy van Dijk
Jack Thayer Jorne Korsten
George Widener Almar van Wissen
Eleanor Widener Roxy de Wit
Charlotte Cardoza Willemijn Fleskens
Edith Corse Evans Nina Bastiaans
J.H. Rogers Gido Vrins
De Majoor Henk Maas
Alice Beane Mieke van Nistelrooy
Edgar Beane Corné van Opstal
Charles Clark Anton Kwantes
Caroline Neville Valeska Poismans
Jim Farrell Geert Versteeg
Kate Mullins Eefje van Waes - Van den Bogert
Kate Murphey Anneke Lindeman
Officier Lightoller Adrie de Laat
Officier Pitman Peter de Jonge
Officier Boxhall Niek de Laat
Kwartiermaker Hitchens Frans Fluitman
Bellboy Bram de Bruyckere
Steward Latimer Guus Visser
Stewardess Robinson Geertje Broekmeulen
Stewardess Hutchinson Femke Hobbelen
Bandleider Hartley Marco Overduin
Muzikant Bricoux Frans Fluitman
Muzikant Taylor Niek de Laat
Mrs. Elisabeth Brown Patty Tolk
Mrs. Sylvia Caldwell Amrita van Dijk
Mrs. Rosa Abbott Lizzy Gijsbers
Mrs. Amy Jacobson Marieke Broekmeulen
Mr. Sidney Jacobson Francois Sachs
Kind Stan Jetten
Kind Ruben van den Akker
Kind Kayleigh Hustinx
Kind Demi Tolk

Figuranten

Anita Schellekens - Anne de Blouwe - Anouk van Antwerpen - Barbara van den Akker - Daniël Ariens - Frank van Nistelrooij - Fred Peters - Gise de Laat - Herman Witteveen - Jean Louis de Bont - Myrthe Entjes - Nick Robben - Niels Robben - Paulina Hermans - Ria Derks-van de Ven - Ruben van den Akker - Saskia Megens - Trudy Hilkes - Yvonne van Roosmalen

Orkest

Piccolo / Dwarsfluit Dinja Vlessert
Dwarsfluit Marieke van der Sman
Hobo / Althobo Wim Beeks
Klarinet Teddy Schenkelaars
Klarinet Ellis Vlessert
Fagot Marieke van der Pol
Hoorn Carla Nijhuis - te Winkel
Hoorn Nikki Vlessert
Trompet Walter van de Berkmortel
Trompet Koen Dommisse 
Trombone Erik Lammers
Trombone Guus Laeven
Keyboard Florrie van Breugel
Keyboard Timo van Verseveld
Keyboard Steven van Gool
Percussie Twan Verhagen
Percussie Martien van der Burght
Percussie Henk Plasman
1e Viool Anne-Sophie Gerards
1e Viool Femke van Os
2e Viool Mariska Gilbers
2e Viool Savine Schoorl
Altviool Marc Teunissen
Altviool Jana Gilbers
Cello Lyam Dommisse
Cello Karolina Gilbers
Contrabas Huub Lommers

fb_MG_0114.jpg

Artistieke team en crew


Artistieke team en crew


 
 

Productieteam

Productieleiding Alexandra Peperkamp
Spelbegeleiding Pieter Kromhout
Backstage Emile van Geenen
Repetitor Florrie van Breugel
Orkestcoördinatie Sjak van Drunen
Orkestcoördinatie René Meester

Pers


Pers


Recensies

Nieuwsartikelen

Speeldata


Speeldata