20141004-_mg_0593-2 (2).jpg
20141004-_mg_0621-2 (1).jpg

Evita


SCROLL DOWN

Evita


Na het succes van Jesus Christ Superstar besloten Sir Andrew Lloyd Webber en Sir Tim Rice samen een nieuwe rockopera te schrijven: EVITA. En net als bij Jesus Christ Superstar het geval is, wordt ook EVITA volledig gezongen en is er geen gesproken tekst.

EVITA vertelt het verhaal van Eva Perón, de vrouw van de voormalige Argentijnse president Juan Perón. Eva was een controversieel figuur maar zeer geliefd bij de gewone mensen van Argentinië.

Het verhaal

Wanneer het doek opgaat zijn we getuige van het verdriet van de bevolking van Argentinië na Eva's begrafenis.

Onze verteller, Che, neemt ons dan mee terug naar het begin van het verhaal. Als meisje van eenvoudige komaf groeit Eva op in de stad Junín. Jong en vol ambitie volgt zij haar vriend Magaldi naar de grote stad Buenos Aires. Hier beleeft ze romances met mannen van toenemende status terwijl ze tegelijkertijd de sociale ladder beklimt.

Eva ontmoet Juan Perón op een bijeenkomst voor een goed doel en ze vallen voor elkaar. Ze verdringt hierdoor Juan’s huidige minnares en wordt daarmee een belangrijk onderdeel van zijn leven.

Eva's ambitie zorgt ervoor dat Juan’s politieke carrière zich ontwikkelt en ze verzamelt belangrijke steun voor hem in de arbeidersklasse. Eva verenigt de arbeiders doordat zij fabrieken, scheepswerven en de vakbonden bezoekt. Terwijl haar carrière als actrice een vlucht neemt, komt hierdoor ook de politieke carrière van Juan in een stroomversnelling.

In 1946 wordt Juan Perón verkozen tot president van Argentinië en Eva wordt daardoor de “First Lady” van Argentinië. Terwijl haar man de macht veilig stelt en critici het zwijgen oplegt, levert Eva strijd met de adel, die ze veracht vanwege hun neerbuigendheid. Tegelijkertijd geniet ze van de bewondering van haar volk.

Ze richt haar eigen goede doel op, de “Social Aid Foundation” en richt zich op het inzamelen van geld voor de armen. Haar methodes zijn onconventioneel en omvatten letterlijk het strooien met geld in arme wijken. Eva beschikt door haar schoonheid en gedrag over de kwaliteiten van een filmster waardoor velen haar beschouwen als een prinses of zelfs een heilige. Tijdens haar Regenboog tour door Europa bereikt haar beroemdheid het hoogtepunt.

Ondanks dat haar gezondheid haar in de steek laat gaat Eva door met het inzamelen van geld voor de armen, maar op 26 juli 1952 verliest zij haar strijd tegen kanker. Geschokt door haar overlijden begint Argentinië aan een lange periode van rouw voor “Santa Evita”.

20141004-_mg_0593-2 (2).jpg

Cast


Cast


Evita werd gespeeld door:

Eva Perón Jozan van Balkom
Ché Martijn van Baardewijk
Juan Perón Koen Ruis
Augustín Magaldi Marc van Creij
Perón's geliefde Eline Chavanu

Ensemble

Adrie de Laat - Adrie van de Wijdeven - Agnes Gerardts - Almar van Wissen - Bram de Bruijckere - Bo Sluijpers - Bregje van Kolck - Coby de Koning - Eline Chavanu - Frank Verboven - Frank IJpelaar - Gido Vrins - Henk Maas - Ilona van Deursen - Jill op 't Hoog - Juliët Erasmus - Karin van den Heuvel-Vugs - Laura de Wit - Miranda Wijkhuisen - Lydia de Weert - Maartje Bekink - Maikel Hustinx - Marc van Creij - Deborah Hustinx - Naomi Gevers - Nik van Rozendaal - Nina Bastiaans - Patricia Wilbert - Jet Berkers - Ramona Geers - Rob de Bruijckere - Sandra ter Beek - Susan Mathijsen - Jelle Ruijssenaars - Theo van Kaathoven - Thijs Paauw - Tom Otjens - Willemijn Fleskens

Orkest

Keyboard 1 René Meester
Keyboard 2 Roger van Straaten
Keyboard 3 Sjoerd Hulshof
Trompet Walter van de Berkmortel
Trombone Erik Lammers
Slagwerk Peter Collard
Percussie Twan Verhagen
Gitaar Jordi Pels
Gitaar Eugene Kusters
Basgitaar Hugo Hermes
Contrabas Mathilde Mollenhorst

20141004-_mg_0621-2 (1).jpg

Artistieke team en crew


Artistieke team en crew


 
 

Productieteam

Productieleiding Alexandra Peperkamp
Regie-assistent Marian Smetsers
Orkestcoördinator Sjak van Drunen

Pers


Pers


Recensies

Nieuwsartikelen

Speeldata


Speeldata