2013-02- 23 - hair - première - 014.jpg
2013-02- 23 - hair - première - 003.jpg
2013-02- 23 - hair - première - 014.jpg

Hair


SCROLL DOWN

Hair


Het verhaal

Hair vertelt het verhaal over een groep jonge mensen in de East Village van New York City. Samen vormen zij een “tribe”, een hechte groep. 

Ze vertegenwoordigen de New Yorkse groep van flower power kinderen. Gebaseerd op de tradities van de oude indianenstammen stellen zij autoriteit en samenleving ter discussie, alsmede de oorlog in Vietnam die op dat moment gaande is. Ze willen een nieuwe weg bewandelen; ze willen de wereld veranderen. 

Om dit te bereiken gaan ze eerst zichzelf veranderen door het meest zichtbare element te wijzigen: alle mannen laten hun haar lang groeien. Daarbij richten ze zich op het Oosterse denken en meditatie. Ze leven in parken en op straat en relaxen in wolken van wierook en hasjiesj. De groep leeft volgens de filosofie van “Vrede en Liefde” en zoekt bevrijding. Ze vormen een hechte gemeenschap en slaan de handen ineen in protest en zang. Ze lachen en springen rond en vinden op die manier een nieuwe vrijheid van meningsuiting en vriendschap.

Onverzorgd, wild, vrij, diep, hip, mooi, kleurrijk en origineel. Ze zijn uniek als groep en een nieuw woord wordt bedacht om hen te identificeren. Ze zijn hippies.

Op het toneel poogt de groep het licht te vinden maar worden ze gedwongen om te vechten en te sterven voor hun land. Worden ze opnieuw geboren en lijden ze nog meer. Uiteindelijk komen ze sterk uit de strijd naar voren om te gloeien, om te schitteren.

Genomineerd voor Amateur Musical Award

Op 24 maart 2014 vond in het DeLaMar Theater in Amsterdam het allereerste Amateur Musical Awards Gala plaats. Het Brabants Muziek-Theater was met verschillende bestuurs- en castleden aanwezig bij deze bijzondere avond, om onze genomineerden aan te moedigen!

Eline Chavanu, genomineerd voor de award voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar rol in de BMTeens-musical Hair, zetten een geweldige performance neer. Helaas mocht zij de award niet mee naar huis nemen, maar wel werd zij persoonlijk door musicalgrootheid Pia Douwes geprezen voor haar prachtige stem.

Onwijs trots zijn wij als organisatie niet alleen op Eline, maar ook op onze genomineerde vrijwilliger Emile van Geenen en al onze andere vrijwilligers, omdat wij zonder hen niet zouden kunnen bestaan!

Bekijk hier een videoreportage over het gala en onze genomineerden.

2013-02- 23 - hair - première - 003.jpg

Cast


Cast


Hair werd gespeeld door:

Berger Wido de Klein
Woof Rick Hooijberg
Hud Joeri Leenders
Claude Elindo Avastia
Jeanie Daniëlle van Rattingen
Dionne Lidewij van Kampen
Crissy Eline Chavanu
Sheila Naomi Gevers
Margaret Mead Anouk Steenbakkers
Hubert Luuk Smulders

The Tribe

Haico Berkelmans - Ilona van Deursen - Mily Jansen - Sanne van der Nieuwehof - Zjoske Michielsen

 Ensemble

Demi Hanegraaf - Iris van Gijn - Irmy Keetels - Juliët Erasmus - Lotte Metz - Marieke Pluimakers - Marleen van Uden - Milou van Asseldonk - Moon Vlaminckx - Nadia van Aalst - Nik van Rozendaal - Nina van der Eerden - Ralph Eggels - Robin Leenders - Rosanne Pits - Sanne ten Voorde - Susan Mathijsen - Thijs Paauw - Wieke Derks

Orkest

Eerste gitaar Jordi Pels
Tweede gitaar Eugene Kusters
Basgitaar Hugo Hermes
Keyboard Roger van Straaten
Drums Peter Collard

Artistieke team


Artistieke team


 
 

Pers


Pers


Organisatie


Organisatie


Productieteam

Productieleiding Emile van Geenen
Ondersteuning Marian Smetsers 

Decor on-stage

Emile van Geenen - Erik-Jan Paauw - Toine van Broekhoven - Mark van Rozendaal 

Kleding

Ankie van de Meerendonk - Monic van der Heyden - Ans Keetels  

Grime

Joke van Riel - Deborah Hustinx 

Techniek

Bridge Event Facilities

Posters en programmaboek

Jan van der Sanden - Alexandra Peperkamp - Drukkerij ‘t Vierspan

Fotografie

JKF theaterfotografie

Licht

Bart van den Heuvel - Ad Jetten

Geluid

J&P

Videoregistratie

Arie Suikerbuik

Decor

Ingrid Stoffels - Mary-Ann Schonk Meeuwsen - Wim Verhagen - Tonny van de Water - Ad Jetten - Harrie Swinkels - Willem Giezen - Wim Bosmans

Sponsoring en PR

Alexandra Peperkamp - Rick Hooijberg - Ruud Steenbergen - Laurien Fledderus - Thom Dissel - Jan van der Sanden